Skal jeres nye kollega i bogholderiet være en robot...?

Begrebet Robotic Process Automation (RPA) har i flere år været velkendt og anvendt i større virksomheder. RPA-teknologien har de senere år bevæget sig ned på et prisniveau, hvor den også er rentabel og realistisk for mindre- og mellemstore virksomheder, at implementere til håndtering af alle former for administrative opgaver (bogholderi, kundeservice, ordrehåndtering etc.). 

 

På dansk omtaler vi normalt RPA, som softwarerobotter eller skærmrobotter. Du kan få mere indsigt i RPA-teknologien hos UIPath, der er blandt de førende udbydere af software, som anvendes til udvikling og drift af skærm-/ softwarerobotter.

 

En skærmrobot er grundlæggende et lille stykke software bestående af instrukser om, hvordan en bestemt opgave skal løses. Det vil sige skærmrobotten kan automatisk løse en opgave, som I alternativt ville løse manuelt. Et meget lavpraktisk eksempel kunne være en skærmrobot, som læser varedata i et Excel-ark, logger ind i alle jeres systemer og opretter varerne med udgangspunkt i data fra Excel-arket.

 

Vores egne RPA-programmører udvikler i stigende grad skærmrobotter (vi omtaler dem bogholderrobotter), til både vores egne regnskabsteams og til interne bogholderiafdelinger lokalt hos vores kunder. Det vil sige bogholderrobotter der hjælper til, som "bogholderiassistenter" med, at løse bestemte opgaver i bogholderiet.

 

Mulighederne og potentialet for, hvilke manuelle opgaver der kan automatiseres ved hjælp af en bogholderrobot, er som udgangspunkt ubegrænset.

 

Vi udvikler og leverer bogholderrobotter til jeres bogholderi på abonnementsbasis. I skal med andre ord ikke betale udviklingsomkostninger, når I samarbejder med os, om udvikling og implementering af bogholderrobotter i jeres bogholderi. I anvender i stedet bogholderrobotten på abonnementsbasis til en fast månedligt leje, som er garanteret lavere end en manuel ressource til opgaven og stabil i pris uanset hvor meget opgaven vokser i omfang. Vi sørger samtidig for alt løbende drift og hosting af jeres bogholderrobotter (Robots as a service). Læs mere om leje af bogholderrobotter (Robots as a service) her.

 

Vi leverer bogholderrobotter både direkte til den enkelte virksomhed, som skal bruge robotten eller som underleverandør til bogholderi- og revisionsvirksomheder (med en tilhørende "Non-Compete Agreement" omkring jeres kunder). Læs seneste nyt om bogholderrobotter i vores blog om automatisk bogføring her.

Bruger I e-conomic? Vi har udviklet en række standard bogholderrobotter, som APPs til e-conomic. Læs mere her.

 

Få en snak om robotter til jeres bogholderi